برگزاري آيين‌هاي سوگواري اقوام ايراني با حضور صدها هنرمند از سراسر کشور در ارگ آزادي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري؛ دکتر «روح‌الله احمدزاده»با اعلام اين خبر افزود: در راستاي احياي ارزش‌ها و باورهاي اصيل عاشورايي و احياي سنت‌ها و آيين‌هاي مذهبي و بومي در دهه اول محرم، سوگواره عاشورايي با حضور صدها نفر از هنرمندان و انديشمندان آييني سراسر کشور به همت سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در مجموعه فرهنگي ارگ آزادي برگزار مي‌شود.

دکتر احمدزاده تصريح کرد: در سوگواره عاشورايي که به مدت 10 شب از 6 تا 15 آذرماه بعد از نماز مغرب و عشا در مجموعه ارگ آزادي برگزار مي‌شود، هنرمندان اقوام مختلف، آيين‌هاي ويژه عزاداري محلي را اجرا خواهند کرد و برخي از انديشمندان و شاعران نيز در حاشيه اين برنامه‌ها سخنراني و شعرخواني خواهند داشت.

او گفت: پيش‌خواني، گهواره‌گرداني، شهادت‌خواني، رجزخواني، پرده‌خواني، علم‌گرداني، اشتلم‌خواني، نقالي، مصرع‌خواني، نوحه‌خواني، تعزيه‌خواني، کرنا نوازي، فانوس‌گرداني، نقاره‌خواني، بحر طويل، امام‌خواني و شام غريبان از برنامه‌هايي است که در اين سوگواري اجرا خواهد شد.

معاون رئيس‌جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: عاشورا به تعبير مقام معظم رهبري (مدظله العالي) يک حادثه نيست يک فرهنگ است؛ فرهنگي که با دلبستگي‌هاي مردم ايران پيوندي ديرينه دارد.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي افزود: سوگواري براي سيد و سالار شهيدان نه‌تنها يک آيين مذهبي بلکه يک فرهنگ غني است که پس از قرون متمادي سال به سال و روز به روز غني‌تر و پربارتر شده است و همه‌ساله در اقصي نقاط ميهن اسلامي با شيوه‌هاي متنوع و سرشار از غناي فرهنگي برگزار مي‌شود.

دکتر احمدزاده با اشاره به ضرورت حفظ اصالت آيين‌هاي سوگواري، انتقال پيام و فلسفه اصلي قيام حسيني را به مخاطبان رسالت اصلي سوگواره‌هاي عاشورايي دانست و خاطرنشان کرد: شيوه سوگواري براي سرور و سالار شهيدان در ميان اقوام ايراني داراي تنوعي است که پرداختن به آن به عنوان ميراث معنوي کشور از جايگاه ارزشمند و بالايي برخوردار است و دستگاه‌هاي فرهنگي همواره بايد براي ثبت و احيا و زنده نگه‌داشتن اين ميراث بزرگ معنوي تلاش کنند.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي افزود: بزرگان و علماي ديني ما به ويژه امام راحل (ره) بر اين موضوع تاکيد داشته‌اند که مجالس عزاداري و سوگواري سيدالشهدا (ع) مجلس غلبه عقل بر جهل، عدل بر ظلم، امانت بر خيانت و حکومت اسلامي بر حکومت طاغوت است و به همين دليل بايد روز به روز باشکوه‌تر و فشرده‌تر برگزار شود.

دکتر احمدزاده ادامه داد: با توجه به اين فلسفه و دليل اقامه مجالس سوگواري، يکي از بهترين ظرفيت‌ها و فرصت‌هاي موجود براي اين مهم، آيين‌هاي سنتي و آداب و رسوم اقوام مختلف ايراني است که حفظ و احيا و معرفي آن‌ها مي‌تواند در تحقق هدف اصلي اين مجالس کمک شاياني کند.

او در ادامه با بيان اين که پيام‌هايي که در مجالس سوگواري امام حسين (ع) صادر مي‌شود بايد احياکننده، محرک و شور و شعورآفرين باشد، گفت: براي انتقال چنين پيامي يقينا قالب و ظرف انتقال پيام بسيار مهم است و نمي‌توان از هر قالب و سبکي استفاده کرد که اين ملاحظات را در بسياري از آيين‌هاي سنتي و سبک‌هاي سوگواري اقوام مختلف ايراني شاهد هستيم.

دکتر احمدزاده گفت: در همين راستا پاسداري از ميراث معنوي حماسه عاشورا و احياي آيين‌هاي اصيل سوگواره عاشورايي به عنوان يک اولويت در دستور کار سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري قرار دارد.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1390090643